FAQ

Meeste gestelde vragen over een fotoshoot

Duurt een newbornshoot echt 2 tot 4 uur?

Over het algemeen duurt een shoot ongeveer 2 uur maar dit is altijd afhankelijk van het kindje. Het kindje bepaald het tempo van de shoot en dus ook hoe lang het duurt. Ik plan altijd maar 1 newbornshoot op een dag. Op die manier heb ik alle tijd voor jullie en jullie kindje. Geen haast, geen stress, maar vooral veel rust. Soms lukt het om in 2 uur een volledige serie te maken en soms is daar meer tijd voor nodig. Het is verstandig om daarom zelf ook 4 uur vrij te houden voor de newbornshoot en die dag verder geen afspraken te maken.

Krijg ik ook digitale foto's?

Dit hangt af van het soort pakket dat je hebt gekozen. Ieder pakket heeft zijn eigen opties.

Kan de shoot ook in een studio?

Ja dat kan! Vanaf 1 november heb ik een eigen studio.

Is er ook tijd om mijn partner en kinderen op de foto te zetten?

Ja natuurlijk, meestal lukt dat en dat doe ik graag, die foto´s zijn ook vaak heel waardevol.

Hoe moet ik me voorbereiden op een newbornshoot?

Het is prettig als de shoot ongeveer 1 a 2 uur na de eerste voeding kan starten. De temperatuur in de kamer waar de shoot gedaan wordt kan het beste rond de 24 graden zijn zodat het kindje het niet te koud krijgt tijdens de shoot.

Wat als mijn kind niet wil slapen?

Dat kan altijd gebeuren en is geen ramp. Als moeder van vier kinderen heb ik genoeg ervaring en weet ik hoe je een kindje rustig kan krijgen. Misschien doen we eerst nog een voeding of moet er eerst een luier verschoont worden. Allemaal geen probleem, dit hoort er allemaal bij. Het komt ook wel eens voor dat ik het eerste uur helemaal geen foto’s maak. 

Wanneer moet ik bellen voor een afspraak?

Het liefst zo snel mogelijk zodat we gelijk een datum kunnen kiezen die voor jou het beste uitkomt. Wacht zeker niet te lang want de eerste week vliegt voorbij en voor je er erg in hebt is je pasgeboren baby geen newborn meer! 

Schuiven naar boven