Contact en afspraak

Het begint allemaal met de eerste informatie aanvraag van de ouders. Na een aantal keer contact te hebben gehad met de ouders en de afspraak definitief is gemaakt begin ik met het maken van een plan. Welke kleuren en stijl vinden de ouders mooi en welke spullen heb ik daarvoor nodig? Twee dagen voor de afspraak zoek ik in mijn studio alle spullen die ik wil gebruiken voor de newbornshoot bij elkaar. Die spullen was ik en indien nodig strijk ik ze.
Mijn geheugenkaartjes maak ik leeg en de batterijen van mijn camera laad ik op.


De fotoshoot

Op de dag van de sessie laad ik mijn auto vol (alsof ik een week ga kamperen 😁) en reis af naar de kersverse ouders.
Daar aangekomen bekijk ik welke kamer het mooiste licht en genoeg ruimte heeft. Dan versjouw ik meubels om plek te maken voor de mini studio die ik ga opbouwen. Ik haal mijn auto weer leeg en bouw de mini studio op.
Ondertussen verschoont en voedt de moeder nog even haar baby. Dan wachten we tot de kleine slaapt. Soms gaat dat heel snel en sommige newborns voelen feilloos aan dat deze dag anders dan anders is en doen er lekker lang over 🙂. Als de baby diep genoeg in slaap is wrap ik hem of haar in zachte doeken en kan het fotograferen beginnen.
Tussendoor wissel ik van setting, wraps en props zodat we verschillende foto’s kunnen maken. Meestal is dat ook het moment waarop de kleine nog even een schone broek wil of een slokje drinken.
We wachten weer tot de kleine slaapt en dan fotografeer ik verder. Na ongeveer vier uur zijn we klaar en ruim ik alles op, laad mijn auto vol en rij naar huis. Daar aangekomen gaan alle gebruikte spullen weer in de was zodat ze schoon opgeruimd kunnen worden.

Selectie en nabewerking

Nu kan het selecteren en het eventuele bewerken van de foto’s beginnen. Daar gaat altijd wel wat tijd in zitten, alleen de beste foto’s blijven over. Uit die beste foto’s kunnen de ouders ongeveer twee weken na de sessie een selectie kiezen.
Ik maak ook al een voorbeeldalbum zodat ouders kunnen zien hoe de pagina’s van hun luxe album met de mooiste foto’s van hun kleine wonder eruit komt te zien. Dat is altijd een precies werkje, tot op de millimeter nauwkeurig worden de foto’s in de pagina’s geplaatst.
De cover, het schutblad, de achtergronden en eventuele extra’s worden helemaal op maat en naar wens van de ouders gemaakt.

De bestelafspraak

Na ongeveer twee weken ga ik nog eens bij de ouders langs of de ouders komen naar de studio en daar bekijken we de foto’s en het voorbeeld album. De ouders kiezen de opties voor het album, passen naar wens soms een pagina aan en maken de keuze voor de muurdecoratie.
Na die afspraak zet ik alle puntjes op de i, zodat het album en de muurdecoratie helemaal perfect en naar wens van de ouders zijn. Ik plaats de bestelling en we wachten af tot alles binnen is. Daarna maak ik een afspraak met de ouders voor het leveren van de gekozen fotoproducten.
Het is altijd heel fijn om te zien hoe blij de ouders zijn met het mooie album en de muurdecoratie 😊. Ondertussen is de kleine al behoorlijk gegroeid waardoor de foto’s al direct enorm waardevol zijn ❤️.