Meest gestelde vragen over een newborn fotoshoot

Op deze pagina geef ik antwoord op de meest gestelde vragen die ik de afgelopen jaren heb gekregen over een newborn fotoshoot. 

Duurt een newbornshoot echt 2 tot 4 uur?

Over het algemeen duurt een shoot ongeveer twee uur maar dit is altijd afhankelijk van het kindje. Het kindje bepaald het tempo van de shoot en dus ook hoe lang het duurt. Ik plan altijd maar een newborn shoot op een dag want op die manier heb ik alle tijd voor jullie en jullie kindje. Geen haast, geen stress, maar vooral veel rust. Soms lukt het om in twee uur een volledige serie te maken en soms is daar meer tijd voor nodig. Het is verstandig om daarom zelf ook vier uur vrij te houden voor de newbornshoot en die dag verder geen afspraken te maken.

Krijg ik ook digitale foto's?

Dit hangt af van het soort pakket dat je hebt gekozen. Ieder pakket heeft zijn eigen opties. Klik hier om te kijken welk pakket bij jou past.

Kan de shoot ook in een studio?

Ja dat kan! Vanaf 1 november heb ik een eigen studio op ongeveer 10 minuten rijden van Gouda.

Is er ook tijd om mijn partner en kinderen op de foto te zetten?

Ja natuurlijk, meestal lukt dat en dat doe ik graag, die foto´s zijn ook vaak heel waardevol.

Hoe moet ik me voorbereiden op een newbornshoot?

Het is prettig als de shoot ongeveer 1 a 2 uur na de eerste voeding kan starten. De temperatuur in de kamer waar de shoot gedaan wordt kan het beste rond de 24 graden zijn zodat het kindje het niet te koud krijgt tijdens de shoot. 

Wat als mijn kind niet wil slapen?

Dat kan altijd gebeuren en is echt geen ramp. Als moeder van vier kinderen heb ik genoeg ervaring en weet ik hoe je een kindje rustig kan krijgen. Misschien doen we eerst nog een voeding of moet er eerst een luier verschoond worden. Allemaal geen probleem, dit hoort er echt bij. Het komt ook wel eens voor dat ik het eerste uur helemaal geen foto’s maak. Je kindje bepaalt het tempo en er komt altijd weer een moment waarop het wel lukt om mooie foto’s te maken. 

Wanneer moet ik bellen voor een afspraak?

Het liefst zo snel mogelijk zodat we gelijk een datum kunnen kiezen die voor jou het beste uitkomt. Het beste is om al tijdens je zwangerschap even contact op te nemen zodat ik rond de uitgerekende datum tijd kan vrijhouden in mijn agenda. Wacht zeker niet te lang want de eerste week vliegt voorbij en voor je er erg in hebt is je pasgeboren baby geen newborn meer!

Mijn vraag staat er niet tussen...

Wil je weten hoe ik bij een newbornshoot te werk ga? Op de pagina “Newborn shoot, alles op rijtje” licht ik dat toe. Informatie over speciale pakketten of de bestelopties zijn hier ook terug te vinden. Voor overige vragen kun je me altijd een mail sturen of contact opnemen via whatsapp. Je kun ook altijd onderstaand contactformulier invullen.