Alles over de werkwijze.

Newborn slaapt heerlijk op bruine wol

Regelmatig krijg ik de vraag hoe een newbornshoot nou precies in zijn werk gaat. Daarbij vragen ouders zich ook vaak af of het echt wel tussen de 2 en 4 uur duurt en we niet binnen een uurtje klaar zijn.

Voor een newbornshoot neem ik uitgebreid de tijd. Rust, regelmaat en reinheid zijn erg belangrijk bij een pasgeboren baby en tijdens een newbornshoot heeft veiligheid altijd prioriteit. Haast is dus geen optie tijdens de shoot 😊.

Werkwijze

Ik kom ’s morgens voor de 2e voeding om de spullen klaar te zetten. Als je kindje na de voeding in slaap valt kunnen we gelijk beginnen. Je kunt je baby’tje het beste in een iets koelere ruimte voeden, zodat het goed drinkt. De ruimte waar de shoot plaats gaat vinden moet lekker warm zijn, zo’n 25 graden. Het kan soms wel een uur duren voor je kindje slaapt. Hoe meer rust in huis, hoe beter voor het kindje en hoe makkelijker het slaapt. Zodra je kleintje slaapt ga ik aan de slag, ik breng mijn eigen spullen mee, wraps, props enz. waar ik de newborn lekker in wikkel zodat je kindje zacht en comfortabel ligt tijdens het slapen. Omdat ik altijd met natuurlijk licht werk tijdens een newbornshoot vindt deze zo dicht mogelijk bij het raam plaats. Hierdoor heeft de baby geen last van een hinderlijke flits. De ruimte die nodig is heeft, bij voorkeur, grote ramen met het licht vanuit het noorden of eventueel het westen. Tussen het fotograferen door krijgt de baby de volgende voeding en ondertussen zet ik dan de nieuwe setting klaar. Als de newborn weer tevreden is en lekker slaapt kunnen we verder met de sessie. 

Beste periode

Je hebt de grootste kans op een mooie shoot als het kindje tussen de 6 en 14 dagen oud is. Newborns slapen dan veel en liggen nog heerlijk in de foetushouding. Het is dus het beste om tijdens de zwangerschap alvast een afspraak te maken 🙂. Mocht je na de bevalling bedenken dat je toch graag een newbornshoot wilt, aarzel dan niet om alsnog contact op te nemen, ik doe altijd mijn best een passende oplossing te vinden  😊. 

Tot slot:

En dan als laatste de belangrijkste regel: het kindje bepaalt de shoot. Is het kindje wakker, worden het foto’s van een wakker kindje. Heeft het kindje helemaal geen zin, worden er misschien heel weinig of zelfs geen foto’s gemaakt. In het laatste geval kan er in overleg een nieuwe afspraak gepland worden. Alles draait om het kindje en zijn/haar veiligheid en gevoel van geborgenheid 😊 .